Домашен шницел с гъбен сос

Дата: 15.05.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
1 кубче телешки бульон
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. брашно
1 стрък пресен лук
250 г печурки
20-30 г краве масло
2 с. л. олио
2-3 к. ч. олио за пържене
2 яйца, брашно и галета за паниране
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. галета
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1-2 с. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен шницел с гъбен сосЛукът и магданозът се нарязват наситно.
2
Домашен шницел с гъбен сос 2Каймата се смесва с яйцето, галетата, солта, черния пипер, лука и магданоза.
3
Домашен шницел с гъбен сос 3От получената смес се оформят по-големи плоски кюфтета, които се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета и се пържат в нагорещеното олио от двете страни до златисто.
4
Домашен шницел с гъбен сос 4Лукът за соса се нарязва наситно, а гъбите - на филии.
5
Домашен шницел с гъбен сос 5Задушават се в загретите масло и олио и след около 10 минути се добавя брашното.
6
Домашен шницел с гъбен сос 6Съдът се оттегля от огъня, добавя се бялото вино, разбърква се добре и се връща на котлона.
7
Домашен шницел с гъбен сос 7Сипват се 400 мл вода, овкусява се с телешкия бульон и се кипва.
8
Домашен шницел с гъбен сос 8Вари се до сгъстяване и се добавя лимоновият сок. Готовите шницели се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта