Домашни спагети със свинско и броколи

Дата: 01.11.2006
Източник: Бон Апети
Домашни спагети със свинско и броколи
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1/2 ч. л. сол
1 с. л. соев сос
2 с. л. бяло вино
2-3 с. л. зехтин
1 кубче телешки бульон
1/2 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
250 г броколи
200-300 г свински врат
1 ч.л. доматено пюре
3 яйца
смлени фъстъци за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Домашни спагети със свинско и броколиБрашното се пресява, в средата му се оформя кладенче, в него се слагат яйцата, разбиват се и се разбъркват с брашното. Добавя се доматеното пюре, бърка се и щом престане да лепне, се доомесва с ръце, така че да стане твърдо тесто. Поставя се в купа, покрива се и отпочива 30 минути.
2
Домашни спагети със свинско и броколи 2След това тестото се разделя на четири равни части, които се набрашняват обилно и се изтъняват в преса за паста или с точилка.
3
Домашни спагети със свинско и броколи 3С машинката се изрязват спагети (ако се правят на ръка, тестеният лист трябва да се навие на руло и да се нарежат тънки ивици) и се поставят върху точилка, която се слага между два по-високи предмета, така че спагетите да могат да съхнат като на простор.
4
Домашни спагети със свинско и броколи 4Месото се нарязва наситно, слага се в купа и се маринова в соев сос, вино и сол.
5
Домашни спагети със свинско и броколи 5Лукът и чесънът се наситняват, морковът се нарязва на пръчици, броколите се накъсват на малки розички. Лукът се запържва за минута в предварително загретия зехтин, добавя се месото и се пържи около 5 минути.
6
Домашни спагети със свинско и броколи 6Добавят се останалите зеленчуци, налива се малко гореща вода, стрива се бульонът и всичко се задушава под капак 5 минути.
7
Домашни спагети със свинско и броколи 7Спагетите се слагат в тенджера с подсолена вряща вода и се сваряват за 2-3 минути. След това се отцеждат, изсипват се в горещия сос и по желание се овкусяват с още соев сос. При сервиране всяка порция се поръсва със смлени фъстъци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта