Дюлеви сълзици

Дата: 08.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
1 дюля
100 г орехи
5 с. л. захар „Мусковадо“
30 г краве масло
3 стръка мащерка
30 мл ром
 

Начин на приготвяне:
1
Дюлеви сълзициОрехите се наситняват и се запичат в сух съд на умерен огън.
2
Дюлеви сълзици 2Дюлята се измива, обелва се и се настъргва на едро ренде. Запържва се в сгорещеното масло заедно с листенцата мащерка.
3
Дюлеви сълзици 3Щом омекне, се налива ромът, фламбира се, сипва се захарта и се разбърква. Наливат се около 150 мл вода, готви се около 10 минути на слаб огън, докато дюлите омекнат и течността се изпари. Смесват се с орехите и плънката се оставя да се охлади.
4
Дюлеви сълзици 4Тестото се разточва върху набрашнен плот. Върху него се разстила плънката, двата края се завиват навътре на рула, докато се срещнат в средата.
5
Дюлеви сълзици 5Нарязва се на парчета с дебелина 1 см, които се поставят в тава върху хартия за печене. Пекат се на 200 градуса с вентилатор до готовност – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2013
Много са лесни и вкусни :) Аз половината ги овалях от двете страни с кафява захар преди печенето - станаха още по-сладки!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
Много са хубави :) В планката им добавих какао и станаха много хубави
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта