Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки)

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки)
 
Необходими продукти:
250 г ориз Басмати
2 щипки шафран
1 ч. л. стафиди
1 ч. л. кимион на зърна
1 с. л. нарязан бадем
1 с. л. нарязано кашу
2 с. л. пресен кориандър
2-3 с. л. готварска сметана
4-5 с. л. масло
1-2 дафинови листа
лимонов сок и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки)Оризът се сварява във вода (съотношение 3:1), в която са прибавени 1-2 с. л. масло, 1-2 дафинови листа и лимонов сок на вкус.
2
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки) 2В тиган се слагат останалото масло, кашуто, бадемите, ядките, кориандърът, кимионът и готварската сметана.
3
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки) 3Посолява се на вкус, разбърква се и се прибавя накиснатият в топла вода шафран.
4
Джафрани пилау (Ориз с шафран и ядки) 4Сипва се изстиналият ориз, разбърква се и се запържва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


326 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта