Джамбалая

Пищно и богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки пържоли от бут
300 г пресни скариди (почистени)
200 г пушена свинска наденица
150 г дългозърнест ориз
100 г бекон
600 мл пилешки бульон
1 консерва домати на кубчета (400 г)
4 скилидки чесън
3 стръка стеблена целина
1 зелена чушка
1 глава лук
1 дафинов лист
1 ч. л. кайенски пипер
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Джамбалая
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер и се запича от двете страни на грил тиган.
2
Джамбалая 2
След това се реже на кубчета.
3
Джамбалая 3
Беконът също се нарязва на кубчета, а наденицата – на шайби, и се запържват в сух съд.
4
Джамбалая 4
Изваждат се и в отделилата се мазнина се запържват нарязаните наситно лук, чесън, чушка и целина.
5
Джамбалая 5
Добавя се оризът и след това се налива бульонът.
6
Джамбалая 6
Сипват се доматите, връщат се беконът и наденицата. Прибавя се и пилето.
7
Джамбалая 7
Овкусява се със сол, черен пипер, дафинов лист, ригана и кайенския пипер. Готви се, докато оризът се свари.
8
Джамбалая 8
Прибавят се почистените скариди и се разбърква внимателно.
9
Джамбалая 9
Похлупва се и се оставя 3–4 минути, докато скаридите станат готови.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2017
Това е една от любимите рецепти на моето момче.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: