Еклери с ягодов крем и карамелов топинг

Дата: 15.07.2010
Източник: Бон Апети
Еклери с ягодов крем и карамелов топинг
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
3 с. л. ягодово сладко (замразени ягоди)
1 ванилия
2 с. л. брашно
2 жълтъка
100 г захар
300 мл прясно мляко
3 с. л. захар
1 щипка сол
200 г брашно
3 яйца
карамелов топинг
 

Начин на приготвяне:
1
Кипват се 400 мл вода, едновременно се прибавят маслото и брашното и се разбърква добре. Добавят се яйцата, бърка се отново до получаване на еднородна смес и от нея с лъжица или сладкарски пош се правят топчета или розички. Поставят се върху хартия за печене и се пекат 15 минути до златисто във фурна, загрята на 190 градуса.
2
Жълтъците за крема се разбиват с брашното, 50 мл от млякото и 30 мл студена вода. Сместа се добавя към останалото загрято мляко и се бърка до получаването на гъста каша.
3
Кремът се оставя да изстине, а белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към него заедно с ванилията и ягодовото сладко (ако се използват замразени ягоди, те се пасират с 1 с. л. пудра захар). Разбърква се добре.
4
Еклерите се пълнят с готовия крем, като се заделя 1/4 от него за декориране с помощта на пош или с лъжичка, след като са предварително разрязани на половина.
5
Поднасят се залети с топинг и декорирани с част от крема.
6
Кремът може да се приготви с лимони вместо ягоди, както и със заквасена сметана или ванилов пудинг (1 опаковка).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта