Енгинар зехтин ялъ

Дата: 29.05.2004
Източник: Бон Апети
Енгинар зехтин ялъ
 
Необходими продукти:
3 ангинарии (артишок)
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. захар и сол
1 жълтък
олио за пържене
1/2 морков
1/2 лимон
1 картоф
1 с. л. грах
1 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Енгинар зехтин ялъАнгинариите се почистват, като сърцевината се отстранява. След това на няколко пъти последователно се намазват с лимон и сол и се обелват. Нарязват се на кубчета, които се поставят във вода с лимонов сок и брашно, за да не почервеняват.
2
Енгинар зехтин ялъ 2Нарязаният наедро лук се пържи в нагорещено олио, добавят се кръгчетата моркови.
3
Енгинар зехтин ялъ 3Приготвя се сосът, като жълтъкът, захарта, солта, брашното и зехтинът се смесват в купа и се добавя 1/2 ч. ч. вода.
4
Енгинар зехтин ялъ 4Към морковите и лука се прибавят нарязаните ангинарии и сосът и се задушава 45 минути под капак.
5
Енгинар зехтин ялъ 5Ястието се сервира в порционна чиния, като се украсява с грах, моркови и ноазети (топчета) от картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта