Фалафели с тиквени семки и таханов сос

Дата: 27.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви нахут (400 г всяка)
150 г сурови тиквени семки
1 яйце
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 с. л. брашно
4 ч. л. готова подправка за фалафел
(смлени ким, кориандър, канела, черен пипер,
карамфил, индийско орехче, червен пипер и лют
червен пипер)
1 листо салата „Айсберг“
олио за пържене
за соса:
3 с. л. сусамов тахан
8 с. л. кисело мляко
2 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
1 репичка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Фалафели с тиквени семки и таханов сос100 г от суровите тиквени семки се смилат с лука и скилидките чесън. Сипва се нахутът, готовата подправка за фалафел и отново се смила. Прибавят се яйцето и брашното и отново се смила.
2
Фалафели с тиквени семки и таханов сос 2Накрая се слагат малко несмлени тиквени семки и се разбърква. Оформят се малки плоски кюфтенца.
3
Фалафели с тиквени семки и таханов сос 3В дълбок тиган се сгорещява олио. Фалафелите се пържат от всяка страна и се оставят върху кухненска хартия, за да се отцеди олиото.
4
Фалафели с тиквени семки и таханов сос 4Киселото мляко се смесва със сусамов тахан, лимоновия сок и чесъна стрит на паста.
5
Фалафели с тиквени семки и таханов сос 5Фалафелите се поставят в листа айсберг и се поливат със соса. Може да се декорират с тиквени семки и репичка.
6
Фалафели с тиквени семки и таханов сос 6Съвет:
Подправката за фалафел се прави от смлени ким, кориандър, канела, черен пипер, карамфил, индийско орехче, червен пипер и лют червен пипер.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2015
Надя, както е посочено в необходимите продукти , за рецептата използваме общо около 800 г нахут.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2015
колко нахут трябва да се свари за да се получи необходимото количество?Или трябва да се накисне-някъде четох и този вариант?
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2015
Ани, за подправката за фалафели се смесват по 1/2 ч. л. от всички изброени подправки, а конкретно в тази рецепта се използват 4 ч. л. от получената смес.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2015
За подправката какви количества се смесват, за да се получи крайния резултат? :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта