Фокача с резене и маслини

Дата: 10.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 г прясна мая
1-2 щипки риган
7-8 стръкчета розмарин
1 стрък лук
50 г обезкостени маслини
50 г настърган пармезан
200 г резене
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
4 с. л. зехтин
2 ч. ч. брашно
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Фокача с резене и маслиниМаята се залива с 1 к. ч. хладка вода, поръсва се със захар, разбърква се и се оставя да набъбне.
2
Фокача с резене и маслини 2Брашното се пресява в купа и се смесва със солта и зехтина.
3
Фокача с резене и маслини 3Втасалата мая се сипва при брашното и се меси, като се долива малко вода. Трябва да стане меко и еластично тесто.
4
Фокача с резене и маслини 4Тестото се оставя да втаса покрито.
5
Фокача с резене и маслини 5Лукът се нарязва наситно, резенето – на тънки ивици, маслините - на колелца.
6
Фокача с резене и маслини 6Зехтинът се загрява в тиган и в него за кратко се запържва лукът. Веднага след това се сипва резенето, разбърква се и се карамелизира на тих огън.
7
Фокача с резене и маслини 7Втасалото тесто се поръсва с малко брашно и се разстила в предварително намазнена тава. По повърхността му с пръсти се правят "кратерчета".
8
Фокача с резене и маслини 8Тестото се полива обилно със зехтин и се поръсва с нарязаните маслини.
9
Фокача с резене и маслини 9Отгоре се разпределят лукът и резенето, поръсват се с розмарин и риган и отново се оставя да втаса.
10
Фокача с резене и маслини 10Фокачата се поръсва с настърган пармезан и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


339 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта