Фрикасе от майска гъба

Дата: 09.10.2009
Източник: Бон Апети
Фрикасе от майска гъба
 
Необходими продукти:
30 г краве масло
50 г суха майска гъба (200 г прясна)
100 г мариновани сушени домати
4 с. л. брашно брашно
2 с. л. краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сухата гъба се накисва във вода, изцежда се и се задушава в маслото.
2
Разтопява се маслото за бешамеловия сос, на части се добавя брашното и се разбърква. Постепенно се налива млякото и се бърка до сгъстяване, като се овкусява с индийското орехче, сол и бял пипер.
3
Оформя се кръг от сушените домати, в него се сипва бешамеловият сос и отгоре се поръсват гъбите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


322 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта