Фусили с песто от тиква

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2008
Фусили с песто от тиква
 
Необходими продукти:
500 г паста (фусили "Трикольоре")
100-150 мл зехтин (1 ч. ч.)
150 г козе сирене
100 г тиквено семе
50 г сирене "Пармезан"
10-12 листа пресен босилек (1 ч. л. сух босилек)
10-12 стръка магданоз
2 скилидки чесън
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Фусили с песто от тиква
Тиквеното семе се запържва в загрят зехтин.
2
Фусили с песто от тиква 2
Добавя се нарязаният надребно чесън.
3
Фусили с песто от тиква 3
Фусилите се сваряват в 5 л кипнала подсолена вода.
4
Фусили с песто от тиква 4
Запърженото тиквено семе се слага в блендер със зехтина, настърганото козе сирене и настъргано сирене "Пармезан".
5
Фусили с песто от тиква 5
Добавят се пресен босилек и 10 стръка магданоз и се пасира.
6
Фусили с песто от тиква 6
Сварената паста се отцежда и се сервира с полученото песто, люспи сирене "Пармезан", тиквено семе и листа пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: