Гювече с кайма

Дата: 30.05.2016
ТИТЛА: Чирак
Гювече с каймаГювече с каймаГювече с каймаГювече с кайма
 
Необходими продукти:
500 г кайма
2-3 кисели краставички
4-5 картофа (по-едри)
3 яйца
1 домат
чубрица, сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета.
2
Поръсваме стените на 3 бр. гювечета с подправки на вкус и разпределяме в тях каймата.
3
Нарязваме киселите краставички и ги поставяме по стените на гювечетата.
4
В средата на всяко гювече лагаме от картофите, а върху тях – по малко от нарязания домат (или доматено пюре).
5
Печем гювечетата, до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна, като 5-10 минути преди да ги извадим, чукваме във всяко по 1 яйце и запичаме. Когато яйцата се запекат, изваждаме гювечетата и ги обръщаме в чиния.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта