Пълнени тиквички

Апетитни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи тиквички
600 г смляно месо от телешка плешка
100 г сирене „Грана падано“
50 г галета
200 мл бяло вино
2 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички
Тиквичките се разполовяват по дължина, издълбават се и се подравняват, а вътрешността им се накълцва.
2
Пълнени тиквички 2
Лукът, морковът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина.
3
Пълнени тиквички 3
Прибавя се и вътрешността от тиквичките и се оставя да се запържи.
4
Пълнени тиквички 4
Подправя се с дафиновия лист и мащерката.
5
Пълнени тиквички 5
Добавя се мляното телешко месо и се запържва, докато се получат трохи.
6
Пълнени тиквички 6
Дърпа се от котлона, прехвърля се в купа и се разбърква с яйцата, сол и черен пипер.
7
Пълнени тиквички 7
Тиквичките се пълнят със сместа.
8
Пълнени тиквички 8
Подреждат се в тава и се налива виното.
9
Пълнени тиквички 9
Покриват се алуминиево фолио и се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Пълнени тиквички 10
Фолиото се отстранява, поръсват се със смесените галета и настърганото сирене „Грана падано“ и се пекат още 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2021
Много вкусни станаха!
4.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2017
Станаха много добре. Мъжа ми много ги хареса
3.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2016
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2016
Не, Силвия, плънката се получава точно толкова, колкото е необходима за тиквичките.
1.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2016
Плънката няма ли да излезе доста повече от необходимото за 4 тиквички? Какво правите с останалото?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: