Халуми в бекон на тиган

Дата: 23.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сирене „Халуми“
150 г бекон „Гуанчале“ на ленти
3 листа салвия
за канапето:
50 г сушени домати
1 скилидка чесън
3 големи моркова
50 мл зехтин „Екстра върджин“
3 листа салвия
 

Начин на приготвяне:
1
Халуми в бекон на тиган
Сиренето се нарязва на парчета с дебелина 1 см.

 


2
Халуми в бекон на тиган 2
Всяко се увива в 1–2 ленти бекон.

 


3
Халуми в бекон на тиган 3
Запича се в сух тиган от двете страни до златисто, като в тигана се слагат и листата салвия.

 


4
Халуми в бекон на тиган 4
В хаванче се счукват сушените домати за канапето, прибавя се чесънът, наситнените листа салвия, и отново се счуква. Налива се зехтинът и се разбърква.

 


5
Халуми в бекон на тиган 5
Морковите се обелват се и се настъргват на ситно ренде. Смесват се с доматеното песто.

 


6
Халуми в бекон на тиган 6
Сиренето се поднася върху канапе от морковите.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Обожавам Халуми, особено този тип със зелени подправки. Тази рецепта, която ни предлагате е страхотна. Добър апетит на всички!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Тази рецепта се превърна в традиционна за моята кухня. Заменям бекона с прошуто и понякога салвията замествам с розмарин.Много е вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта