Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос

Дата: 05.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава карфиол
1 ч. л. къри
2 с. л. галета
10 листа пресен джоджен
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 кофичка кисело мляко
олио за пържене
2 щипки копърово семе
1 ч. л. сол
1-2 клонки целина
2-3 стръка пресен копър
1/2 ч. ч. царевично нишесте
1/2 ч. ч. царевично брашно
3/4 ч. ч. пшенично брашно
1 яйце
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сосГлавата карфиол и клонките целина се поставят за 2-3 минути в тенджера с вряща, подсолена вода. След това карфиолът се охлажда със студена вода и се накъсва на розички.
2
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос 2 Почистената от семето чушка, киселото мляко, чесънът, листата джоджен, галетата, кърито и солта за соса се смесват и се пюрират.
3
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос 3Яйцето се разбива с 1/2 ч. ч. леденостудена вода, прибавят се нишестето и брашната. Разбива се, така че да стане хомогенна смес. Добавят се наситнените стръкове копър, копъровото семе и солта.
4
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос 4Розичките карфиол се потапят в сместа за панировката и се пържат в маслена баня. Сервират се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта