Индийски хлебчета „Роти"

Дата: 01.03.2015
Източник: yuliyan
ТИТЛА: Чирак
Индийски хлебчета „Роти\
 
Необходими продукти:
100 г брашно
1 щипка сол
150 мл хладка вода
 

Начин на приготвяне:
1
Сипваме брашното в дълбока купа и към него прибавяме солта и водата. Замесваме меко тесто, което да не се лепи по пръстите. Покриваме тестото с влажна кърпа и го оставяме за 15 минути.
2
След това разделяме тестото на 10 еднакви топки, които разточваме на кръгове с диаметър от 10 см и с дебелина от 2 мм. Печем на сух тиган за 10-15 секунди от всяка страна.
3
Хлебчетата се сервират топли, по желание намазани с масло.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
Това си е Наан, роти-то е същото само че с ръжено брашно.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Страхотно
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
Страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта