Италианска торта

Дата: 21.05.2016
Източник: Стелла Иванова
ТИТЛА: Чирак
Италианска торта
 
Необходими продукти:
700 г бисквити
500 мл сметана
400 г течен шоколад
100 мл прясно мляко
100 г захарна паста
 

Начин на приготвяне:
1
Сипваме прясното мляко (студено) в малка купа и в него, една по една, потапяме бисквитите за няколко секунди.
2
Редим бисквитите в тава и отгоре ги намазваме с течен шоколад.
3
Разбиваме сметаната с миксер и намазваме един слой върху течния шоколад и бисквитите. Може да повторим 2-3 пъти в зависимост от това, колко висока искаме да стане тортата.
4
Оставяме тортата в хладилник поне за 2 часа, след което я декорираме с останалите бисквити и с предварително оформени от захарната паста звездички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта