Италианска торта от извара

Дата: 26.11.2001
Източник: Бон Апети
Италианска торта от извара
 
Необходими продукти:
1/2 кг извара
4 с. л. захар
кора от портокал
сок от 3 портокала
4 капки бадемова есенция
1 с. л. кора от портокал
7 яйца
6 с. л. захар
2 1/2 с. л. нишесте
1/2 ч. ч. бадеми
1 к. ч. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Италианска торта от извараЖълтъците, бадемовата есенция, захарта, смлените бадеми и портокаловата кора се разбъркват с изварата, докато ги поеме добре.
2
Италианска торта от извара 2Белтъците и нишестето се разбиват на сняг. Прибавят се на два пъти към изварата, като сместа непрекъснато и много внимателно се разбърква, за да не спаднат белтъците.
3
Италианска торта от извара 3Готовата смес се разпределя в подходяща тава, покрита с намаслена хартия за печене. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
4
Италианска торта от извара 4Кората на един портокал се нарязва на ивички и се вари в 5-6 с. л. вода 6-7 минути (колкото да я ароматизира).След като кипне, се прибавя сокът от портокалите, лимонов сок и захар. Ври 20 минути.
5
Италианска торта от извара 5Тортата се залива с добре охладения сок.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта