Калоянова гозба

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2009
Калоянова гозба
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
150 г ориз
2 стръка лук
10-12 стръка копър
1 морков
1 шепа орехи
1 връзка лапад
1 к. ч. олио
1 кг свински гърди
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. мед
1-2 с. л. оцет
1 ч. л. лучено брашно
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Калоянова гозба
В подходящ съд се смесват доматеното пюре, червеният пипер, лученото брашно, белият пипер, чубрицата, медът, оцетът, солта и чесънът на прах за соса.
2
Калоянова гозба 2
Гърдите се намазват със соса и се увиват в алуминиево фолио.
3
Калоянова гозба 3
Подреждат се в тава и се пекат във фурна при температура 160-180 градуса около 30 минути.
4
Калоянова гозба 4
Оризът се изплаква, залива се със студена вода и се оставя да престои около 20 минути.
5
Калоянова гозба 5
Пресният лук се нарязва наситно, морковът се настъргва и се запържват в олиото. Прибавят се счуканите орехови ядки, посолява се на вкус и се сипва отцеденият от водата ориз.
6
Калоянова гозба 6
Добавят се нарязаният на ивици лапад и наситненият пресен копър, налива се вряла вода и ястието се оставя да къкри под капак.
7
Калоянова гозба 7
Готовите свински гърди се запичат за кратко на скара. При сервиране се гарнират с ориза и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: