Карамелизиран ябълков сладкиш

Дата: 20.07.2016
Източник: Ивелина
ТИТЛА: Чирак
Карамелизиран ябълков сладкишКарамелизиран ябълков сладкишКарамелизиран ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
2 яйца
2-3 големи ябълки (или 4-5 малки)
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
1 бакпулвер (или 1 ч. л. сода)
какао
канела
пудра захар
за карамела:
1 к. ч. захар
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме добре яйцата със захарта, киселото мляко и олиото, като към тях добавяме и брашното с бакпулвера (или содата).
2
След това приготвяме карамела, като в малка тенджера слагаме маслото със захарта и оставяме съда на слаб огън, докато съставките се разтопят и се получи еднородна кафеникава смес.
3
Покриваме дъното и стените на кръгла форма за кекс (с подвижно дъно) с хартия за печене и изливаме карамела в нея. Отгоре нареждаме обелените и нарязани на полумесеци ябълки.


4
Разделяме сместа за тестото на 2 равни части, като към едната част добавяме малко канела и какао.


5
Изливаме другата част от сместа върху ябълките, а отгоре сипваме сместа с какаото и канелата. Печем сладкиша около 45 минути на 180 градуса.
6
Покриваме готовия сладкиш и го оставяме да изстине за около 30 минути. След това го изваждаме от формата, обръщаме го в подходяща чиния (или поднос) и го поръсваме с пудра захар.



Съвети:
Може да замените канелата с друга подправка – по ваш вкус.

Внимавайте да не загорите карамела – за целта трябва да го приготвите на слаб огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта