Кръмбъл с праскови

Лесен и бърз плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 праскови
50 г захар
2 с. л. ром

за трохите:
100 г овесени ядки
100 г кафява захар
80 г брашно
50 г краве масло (на стайна температура)
1 яйце
1/2 ч. л. канела
1/8 ч. л. индийско орехче

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл с праскови
Прасковите се почистват, обелват се, нарязват се на кубчета и се подреждат в съд за печене. Поръсват се със захарта и се заливат с рома.
2
Кръмбъл с праскови 2
Брашното се смесва със захарта и овесените ядки. Добавя се маслото и се разбива в блендер.
3
Кръмбъл с праскови 3
Сместа се ароматизира с канелата и индийското орехче. Чуква се яйцето и отново се разбива.
4
Кръмбъл с праскови 4
Прасковите се покриват с тестените трохи.
5
Кръмбъл с праскови 5
Десертът се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2018
Лесен, бърз и вкусен сладкиш. Гарнирах го с топка сладолед.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2018
Лесен за приготвяне, идеален за оползотворяване на залежали праскови.
3.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2017
За моя вкус количеството захар в рецептата е много. Аз сложих двойно по-малко захар и десертът стана изключително вкусен!
2.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2016
Уникален! И за малки и големи!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
Интереден и вкусен сладкиш :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дени Маринова коментира рецептата Морковена торта
Asen Todorov се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Бон Апети коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
Вили Иванова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimov се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Дени Маринова коментира рецептата Аше Пармантие
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: