Картофена супа с праз

Дата: 13.11.2002
Източник: Бон Апети
Картофена супа с праз
 
Необходими продукти:
400 г картофи
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. суха самардала
50 г краве масло
1 л гореща вода
200 г прясно мляко
1 маринована чушка
2 стръка праз
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с празСтръкът праз лук се почиства, нарязва се наситно и се поставя в йенска тенджера заедно с маслото. Задушава се 1 минута в микровълнова фурна на пълна мощност.
2
Картофена супа с праз 2Картофите се обелват, нарязват се на еднакви дребни кубчета и се поставят в тенджерата при задушения праз. Варят се 8-10 минути под капак при пълна мощност на фурната.
3
Картофена супа с праз 3След това се добавят подправките, солта и нарязаната надребно чушка. Тенджерата се връща във фурната и след една минута се наливат кипналата вода и прясното мляко. След като кипне отново, супата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта