Картофи "Болонезе"

Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2002
Картофи
 
Необходими продукти:
2-3 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
1 голяма глава лук
6-7 с. л. олио
2 скилидки чесън
300 г телешка кайма
1 морков
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. босилек
сол и черен пипер на вкус
100 г кашкавал
1 кг картофи
3-4 с. л. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Картофи
Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се варят в предварително кипнала и подсолена вода. Сварените картофи се пасират, докато са горещи, добавят се млякото, солта и индийското орехче.
2
Картофи
Доматите се бланшират и се белят. Лукът се реже наситно и се запържва. Добавят се нарязаните наситно морков (може и настърган) и чесън, задушават се.
3
Картофи
След като зеленчуците се задушат, се добавя каймата. Разбърква се, докато стане на трохи и порозовее.
4
Картофи
Когато всичко се запържи, се налива бялото вино. Добавят се доматите и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Накрая се прибавят и подправките. По желание може да се поръси с черен пипер.
5
Картофи
На дъното на гювече се сипва малко картофено пюре, слага се плънка и се покрива с пюре. Пече се 30-40 минути при температура 220 градуса. Готовите порции се поръсват с кашкавал и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: