Картофи "Болонезе"

Дата: 01.10.2002
Източник: Бон Апети
Картофи
 
Необходими продукти:
2-3 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
сол и черен пипер на вкус
3-4 с. л. прясно мляко
1 кг картофи
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
1/2 в. ч. бяло вино
1 морков
300 г телешка кайма
2 скилидки чесън
6-7 с. л. олио
1 голяма глава лук
1 щипка индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се варят в предварително кипнала и подсолена вода. Сварените картофи се пасират, докато са горещи, добавят се млякото, солта и индийското орехче.
2
Картофи Доматите се бланшират и се белят. Лукът се реже наситно и се запържва. Добавят се нарязаните наситно морков (може и настърган) и чесън, задушават се.
3
Картофи След като зеленчуците се задушат, се добавя каймата. Разбърква се, докато стане на трохи и порозовее.
4
Картофи Когато всичко се запържи, се налива бялото вино. Добавят се доматите и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Накрая се прибавят и подправките. По желание може да се поръси с черен пипер.
5
Картофи На дъното на гювече се сипва малко картофено пюре, слага се плънка и се покрива с пюре. Пече се 30-40 минути при температура 220 градуса. Готовите порции се поръсват с кашкавал и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


272 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта