Картофи пане - на бирата мезе

Леко сварени картофи, панирани с домашна галета и ароматизирани с кимион, копър и "Пармезан"
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2006
Картофи пане - на бирата мезе
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
3 филии хляб
2 яйца
1 к. ч. настърган "Пармезан"
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сушен копър
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. смлян кориандър
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Картофи пане - на бирата мезе
Филиите хляб се пекат във фурна продължително време на ниска температура. След това се охлаждат и се смилат на трохи заедно с всички подправки и настъргания "Пармезан".
2
Картофи пане - на бирата мезе 2
Картофите се измиват много добре с четка, нарязват се на филии и се сваряват в подсолена вода, като в никакъв случай не се оставят да се разварят. След това се отцеждат, охлаждат се със студена вода и се подсушават.
3
Картофи пане - на бирата мезе 3
Картофените филии се овалват първо в разбитите яйца, след това - в приготвената галета.
4
Картофи пане - на бирата мезе 4
Пържат се във фритюрник за 1-2 минути и се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: