Кебап по странджански

Дата: 30.04.2001
Източник: Бон Апети
Кебап по странджански
 
Необходими продукти:
600 г свинско месо
4 кисели краставички
1 ч. ч. червено вино
1 глава лук
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
4 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Кебап по странджанскиМесото се нарязва на кубчета, посолява се и се поръсва със смлян черен пипер. Лукът се нарязва надребно, киселите краставички - на тънки лентички.
2
Кебап по странджански 2Олиото се загрява в тенджера и месото се запържва за около минута, без да се разбърква. Поставя се лукът, разбърква се. Котлонът се намалява и месото се задушава под капак, докато остане само на мазнина.
3
Кебап по странджански 3Поставят се червен пипер и доматено пюре. Поръсва се с брашно и веднага се сипва виното. Когато кипне, се долива вода, колкото да покрие месото. Подправя се с черен пипер и сол. Задушава се 20 минути на тих огън.
4
Кебап по странджански 4Накрая се поставят чубрицата и киселите краставички. Кебапът се задушава още 5-6 минути. Сервира се с гарнитура от картофено пюре или ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта