Кокосови бисквити със сушени боровинки

Дата: 17.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г краве масло (на стайна температура)
200 г брашно
120 г сушени сини боровинки
1 ч. л. бакпулвер
60 г кокосови стърготини
1/4 ч. л. фина морска сол
50 мл бял ром
130 г захар
1 ванилия
1 яйце
за гарниране:
100 г бял шоколад
кората от 2 лайма
 

Начин на приготвяне:
1
Кокосови бисквити със сушени боровинкиБоровинките се заливат със затопления ром и се оставят да се напоят.
2
Кокосови бисквити със сушени боровинки 2Захарта се разбива с маслото, до побеляване. Добавя се яйцето и отново се разбива.
3
Кокосови бисквити със сушени боровинки 3Брашното се смесва с ванилията, солта и бакпулвера, сипва се към маслената смес и се разбърква.
4
Кокосови бисквити със сушени боровинки 4Добавят се кокосовите стърготини и подсушените боровинки, и отново се разбърква.
5
Кокосови бисквити със сушени боровинки 5В две тави с незалепващо покритие, от сместа се оформят тънки кръгове, на голямо разстояние един от друг. Бисквитите се пекат около 10–12 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, като времето за печене зависи от големината и дебелината им.
6
Кокосови бисквити със сушени боровинки 6Шоколадът се разтопява на водна баня.
7
Кокосови бисквити със сушени боровинки 7Ароматизира се с настърганата кора от двата лайма.
8
Кокосови бисквити със сушени боровинки 8Накрая охладените бисквити се намазват с шоколада.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Мария, разликата (освен в цвета) е и в аромата, тъмният е с по- силен аромат.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2015
Станаха чудесни :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Бисквитките изглеждат страхотно!Тези дни мисля да ги направя,но може ли да ми кажете каква е разликата между белия и тъмния ром?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта