Козуначено-карамелена торта

Дата: 28.02.2014
Източник: Таня
ТИТЛА: Хоби готвач
Козуначено-карамелена торта
 
Необходими продукти:
1 козунак
1 пакетче желатин
1 л прясно мляко
6 яйца
1 прахче ванилия
1 ч. ч. захар
захар за карамел
стафиди по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Козуначено-карамелена тортаВ съда за печене се карамелизира захар. Желатинът се накисва в студена вода и след като набъбне, се слага на водна баня, за да се разтвори. Яйцата и захарта се разбиват, добавят се желатинът, топлото прясно мляко и ванилията. Върху карамела се редят 1 ред от филийките и се заливат със сместа, реди се втори ред и отново се залива и така до изчерпване на продуктите. Може малко да се натиснат филийките за да се напоят хубаво.
2
Козуначено-карамелена торта 2След това съдът се слага да се пече на водна баня. Познава се, че е готово, като се прободе с дървено шишче. Ако по него не остава течност от сместа, значи е готово.
3
Козуначено-карамелена торта 3Изважда се и се оставя да изстине. След това се обръща в друг съд от обратната страна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Много подходяща за настъпващите Великденски празници
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2014
много е подходяща за Великденските дни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта