Крем супа от чесън

Дата: 13.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 голяма глава чесън
11 филии бял хляб
50 г сурови орехови ядки
2 л пилешки бульон
1 ч. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. животинска сметана
30 мл зехтин
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
4 стръка пресен лук за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от чесън
Чесънът се обелва без да се мачка. Скилидките се пържат на умерен огън в зехтина, докато станат карамелени (около 10–15 минути).

 


2
Крем супа от чесън 2
След това се изваждат, а в същата мазнина се запържват орехите, докато станат златисти.

 


3
Крем супа от чесън 3
Прибавя се и хлябът, нарязан на кубчета, той също се запържва. Поръсва се  червеният пипер, разбърква се, налива се виното и се оставя течността да се изпари.

 


4
Крем супа от чесън 4
След това се сипва пилешкият бульон, чесънът се връща в тенджерата и супата се оставя да къкри за около 20 минути на слаб огън, под капак.

 


5
Крем супа от чесън 5
Пасира се, прецежда се и се налива сметаната. Посолява се, овкусява се с черен пипер и се връща на котлона да кипне.

 


6
Крем супа от чесън 6
Горещата супа се гарнира с нарязан пресен лук и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта