Кускус с пилешко и сушени кайсии

Дата: 04.01.2012
Източник: Бон Апети
Кускус с пилешко и сушени кайсии
 
Необходими продукти:
500 г пилешка пържола от бут
1 глава лук
1 морков
10 сушени кайсии
3 ч. ч. кускус (без варене)
6 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. индийско орехче
1 щипка канела
3 зрънца бахар
1 ч. л. хариса
2 с. л. гхи
1 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кускус с пилешко и сушени кайсии
Месото се нарязва наедро, лукът наситно, а морковите на кръгчета.


2
Кускус с пилешко и сушени кайсии 2
Запържват се заедно в сгорещеното гхи и след това се оставят хубаво да се задушат.


3
Кускус с пилешко и сушени кайсии 3
Прибавят се подправките и сушените кайсии, нарязани на половинки и се посолява.


4
Кускус с пилешко и сушени кайсии 4
Налива се бульона, оставя се да къкри 5 минути и се слага кускуса. Котлонът се изключва и ястието се оставя под капак за 10 минути. Поднася се с нарязан наедро кориандър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта