Лимонов кейк с целувчена шапка

Дата: 23.01.2012
Източник: Бон Апети
Лимонов кейк с целувчена шапка
 
Необходими продукти:
200 г обикновени бисквити
6 яйца
110 г захар
800 мл подсладено кондензирано мляко (2 консерви)
сокът от 4–5 лимона (250 мл)
кората от 2 лимона
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Лимонов кейк с целувчена шапка
Бисквитите се начукват в плик на едри трохи или се смилат в блендер.


2
Лимонов кейк с целувчена шапка 2
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с кондензираното мляко, лимоновия сок и настърганата лимонова кора, докато се получи еднородна смес.


3
Лимонов кейк с целувчена шапка 3
Белтъците се разбиват със солта на пяна, прибавя се захарта и се разбиват на сняг.


4
Лимонов кейк с целувчена шапка 4
Смлените бисквити се разпределят на дъното на хартиени форми за мъфини, които са поставени в алуминиеви форми. Това се прави защото хартиените при печене ще се разтворят и десертът няма да има хубава форма.


5
Лимонов кейк с целувчена шапка 5
Отгоре се налива от лимоновия крем.


6
Лимонов кейк с целувчена шапка 6
С помощта на две лъжици се разпределя и белтъчния сняг. Кексчетата се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Поднасят се добре охладени.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2016
Павлина, този десерт има по-скоро консистенция, подобна на тази на пудинг. Важно е яйцата да са с размер Л. При нас се получи добре.
11.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2016
ПАВЛИНА - 6 жълтъка не могат да стегнат при печене 1050 мл течност (общо). Затова са станали воднисти и няма как да е иначе. Може би Лора и Стоян ще дадат някакъв полезен съвет! А към модераторите на сайта бих дала препоръка - да се спрат промените в линковете към рецептите, за да не ровят потребителите търсейки рецепта по записан отпреди линк. Точно това (и не за първи път!) ми се случва с настоящата рецепта, която съм си записала със съвсем друг линк още през 2012 година.
10.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2014
Станаха леко водни но още не са изстинали.Надявам се да се стегнат след малко
9.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
лол
8.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
заместител на кондензираното подсладено мляко - домашно подсладено кондензирано мляко. Продукти: 1/3 ч.чаша вряла вода 4 с. л. масло 3/4 ч. чаша захар 1/2 ч.л. ванилия екстракт 1 ч. чаша мляко на прах /сухо мляко/ В дълбока купа с електрически миксер се обединяват водата, маслото, захарта и ванилия. Добавя се сухото мляко и смесва, докато се уплътни. Да се съхранява в хладилник до 1 седмица.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта