Мариновани тиквички

Дата: 12.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 малки тиквички
4 сликидки чесън
1 с. л. пипер меланж
за маринатата:
300 мл бял винен оцет (6-9% киселинност)
1,75 л вода
150 г захар
1 пакетче добавка за консервиране
1 с. л. майорана
1 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Мариновани тиквичкиТиквичките се измиват и се нарязват на шайби с дебелина 1 см. След това се поставят в 4 стъклени буркана от 800 г.

2
Мариновани тиквички 2Водата, оцета, захарта, майораната и солта за маринатата се киват заедно с добавката за консервиране за около 5 минути, при непрекъснато бъркане.

3
Мариновани тиквички 3Горещата марината се налива върху тиквичките.

4
Мариновани тиквички 4Във всеки буркан се слага по 1 скилидка чесън и пипер меланж. Затваря се добре с капачки и след 1 седмица са готови за консумация.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
С какво мога да заменя добавката за консервиране?
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
\" Бон апети \", отново сте практични. Затварянето по този начин на зеленчуци е много лесно. Аз направих така, освен тиквички, а и зеле, карфиол и дори лук !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта