Мармалад от лук и бекон

Дата: 21.01.2013
Източник: Бон Апети
Мармалад от лук и бекон
 
Необходими продукти:
2 кг лук
4 дебели резена бекон (200 г общо)
1/2 ч. ч. бял балсамов оцет
2 с. л. кафява захар
3–4 стръка мащерка
2 ч. л. морска сол
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мармалад от лук и бекон
Беконът се запържва в загрят съд, докато си пусне мазнината и стане хрупкав. След това се изважда.

 


2
Мармалад от лук и бекон 2
Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в мазнината за 15 минути заедно със солта.

 


3
Мармалад от лук и бекон 3
Запърженият бекон се нарязва наситно и се връща в съда. Добавят се захарта, балсамовият оцет и мащерката. Оставя се да къкри на слаб огън, докато течността се изпари.

 


4
Мармалад от лук и бекон 4
Дърпа се от котлона и се поръсва с черния пипер. Оставя се да се охлади. После се разпределя в 2 буркана от 400 г и се съхранява в хладилник.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта