Млечен щрудел

Дата: 30.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
380 г брашно тип „00“
200 мл прясно мляко
2 яйца
1 с. л. олио
1 щипка сол
за пълнежа:
300 г пълномаслена извара
200 г заквасена сметана
3 яйца
50 г стафиди
40 мл тъмен ром
3 бели земела
100 г пудра захар
кората от 1 лимон
1 ванилия
60 г краве масло
30 г филирани бадеми
125 мл прясно мляко
1 щипка сол
за заливката:
500 мл прясно мляко
1 яйце
3 с. л. захар
краве масло за намазване
пудра захар за поръсване
брашно за разточване
олио за намазване
памучна покривка

Начин на приготвяне:
1
Млечен щруделЗа тестото в купа се смесват хладкото прясно мляко, яйцата (със стайна температура), солта, олиото и се разбиват леко.
2
Млечен щрудел 2Брашното се сипва в купа и към него се налива млечната смес.
3
Млечен щрудел 3Замесва се меко и еластично тесто, което се оформя на топка и се поставя в намазнена купа. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя на стайна температура за около 1 час.
4
Млечен щрудел 4Стафидите се накисват в рома и се оставят да набъбнат. Прясното мляко се кипва с ванилията.
Земелите се нарязват на кубчета, поливат се с горещото мляко и се напояват.
5
Млечен щрудел 5Маслото се оставя на стайна температура да омекне и се разбива с 60 г от пудрата захар, докато побелее. Към сместа се слагат 3 жълтъка, изварата и заквасената сметана. Отново се разбива до хомогенизиране. Ароматизира се с настърганата лимонова кора и се слага напоеният хляб. Разбърква се.
6
Млечен щрудел 6Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Добавя се останалата пудра захар и се разбиват на сняг. Добавя се към сместа за пълнежа и се разбърква внимателно с шпатула.
7
Млечен щрудел 7Тестото се попива леко от излишната мазнина с кухненска хартия.За разточването му е необходима памучна покривка, която се слага на плота и се набрашнява добре.Тестото се слага върху покривката, разточва се в правоъгълна форма, за да се изтъни до 2-3 мм и се намазва с разтопено масло.
8
Млечен щрудел 8Разтегля се с ръце първо от едната страна, после от другата и така, без да се вдига от покривката, се обикаля цялата кора.
9
Млечен щрудел 9Когато стане достатъчно тънка, дебелите краища се изрязват. Върху една трета от нея се разпределя плънката и се поръсва със запечените филирани бадеми и накиснатите и отцедени стафиди.
10
Млечен щрудел 10С помощта на покривката, тестото се навива на руло. Дебелите краища се изрязват. След това се прехвърля в намазнена тава и се намазва отгоре с разтопено масло.
11
Млечен щрудел 11Яйцето за заливката се разбива леко, налива се млякото, поръсва се захарта и се разбива. Щруделът се залива със сместа.
12
Млечен щрудел 12Пече се за 55 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Периодично се полива със соса. Ако искате да имате повече сос към десерта, може по време на печенето да налеете още прясно мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта