Мон блан

Дата: 01.11.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 белтъка
1/2 капсула ванилова есенция
1/2 шоколад (50 г)
200 мл сладкарска сметана
500 г кестени
1 щипка сол
1 щипка лимонтузу
1/2 капсула ванилова есенция
1 ч. ч. захар
6-8 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Мон бланБелтъците се разбиват почти на сняг и постепенно, бавно се изсипва 1/2 ч. ч. захар. Слага се щипка сол и разбиването продължава, докато белтъците станат на сняг. Ароматизира се с ванилова есенция и лимонтузу.
2
Мон блан 2Разбива се още малко, след което белтъчното тесто се прехвърля в пош. В покрита с хартия за печене тава се шприцоват 12 широки основи с диаметър 10-12 см и 12 малки целувки с връх.
3
Мон блан 3Целувките се пекат около 80–90 минути в предварително загрята на 100 градуса фурна. След това се изчаква да се охладят.
4
Мон блан 4Кестените се сваряват и обелват. Поставят се в тенджера, налива се 1 к. ч. вода, изсипва се захарта и се кипва.
5
Мон блан 5След това се ароматизира с ванилова есенция, начупва се шоколадът и се бърка, докато се разтопи. Сместа се смила и след като се охлади, се разбърква с разбитата сметана.
6
Мон блан 6Сладкишът се оформя, като върху по-широките целувки се нанася от крема и отгоре се слага по една целувка с връх.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Страхотно! Направих го с шоколадов блат отдолу
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта