Моряшко канапе

Дата: 30.06.2004
Източник: Бон Апети
Моряшко канапе
 
Необходими продукти:
500 г сафрид
10 листа босилек
1/2 ч. л. сол
2–3 скилидки чесън
1 с. л. винен оцет
3–4 с. л. зехтин
1 глава червен лук
5 филии хляб
олио за пържене
брашно за овалване
1 домат
 

Начин на приготвяне:
1
Моряшко канапеРибата се почиства, като вътрешностите се изваждат; главата, перките и костта се отстраняват. Подсушава се и се поръсва със сол. Всяко филе се набрашнява и се изпържва в предварително загрято олио.
2
Моряшко канапе 2Филиите се нареждат в предварително намаслена тава и се пекат при температура 200 градуса, докато се зачервят. След това се обръщат и се запичат и от другата страна.
3
Моряшко канапе 3Лукът се нарязва на колелца. В по-дълбок съд се слагат зехтинът, оцетът, намачканият чесън, солта и накъсаните листа босилек и се разбърква. Доматът се нарязва на тънки филии и се поставя да престои в маринатата.
4
Моряшко канапе 4Сервира се, като върху всяка изпечена филийка се поставя шайба лук, парче риба и резен домат и се залива с доматената марината.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта