Дорма от пиле

Гост: гл. готвач х-л "Принцес", Истанбул
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2004
Дорма от пиле
 
Необходими продукти:
2 пилета
2 ч. л. сол
4-5 с. л. олио
50-60 г краве масло
1 кг ориз
4 ч. ч. бульон от пилешки кости
1 ч. л. сол
1 ч. л. бахар
1 ч. л. черен пипер
1 домат
100 г дроб от пиле
2 с. л. мечо грозде (стафиди)
50 г кедрово семе
1 глава лук
50 г маргарин
6-7 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Дорма от пиле
Пилето се обезкостява, почиства се и се разделя на порции. Използва се месото на обезкостеното бутче и бялото месо.
2
Дорма от пиле 2
В тиган със сгорещения маргарин се запържва нарязаният наситно лук. Добавя се кедровото семе и се разбърква. След това последователно се слагат стафидите, нарязаните на кубчета пилешки дробчета и пак се разбърква.
3
Дорма от пиле 3
Доматът се почиства от люспата и семето, нарязва се на кубчета и се прибавя в тигана. Поръсва се с черния пипер, солта, смления бахар и се разбърква. С черпак се налива бульонът и се оставя на умерен огън да къкри.
4
Дорма от пиле 4
Плънката се приготвя, като в загрято масло и 2 с. л. от олиото се запържва накиснатият предварително във вода ориз. Посолява се, прибавя се към сместа и се задушава около 15 минути. Готовият ориз се поръсва с накълцан копър.
5
Дорма от пиле 5
С тази плънка се пълнят парчетата пиле, хубаво се увиват и се редят в намазнена тава. Поръсва се с останалото олио, черен пипер и сол на вкус и се пече при температура 160 градуса около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: