Мус от пилешки дробчета

Дата: 15.07.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
няколко капки олио от трюфели
черен пипер и сол на вкус
1 стрък розмарин (3-4 щипки сушен)
2 стръка мащерка (3-4 щипки сушена)
2 стръка риган (3-4 щипки сушен)
4 стръка магданоз
30 мл "Калвадос" (ябълкова ракия)
100-150 мл течна сметана
1/2 глава лук
1 ябълка
80 г масло
препечени филийки за канапе
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от пилешки дробчетаДробчетата се запържват в 50 г предварително загрято масло, подправят се с черен пипер и сол. Когато са готови, се изваждат с решетъчна лъжица.
2
Мус от пилешки дробчета 2След това в същия тиган се запържват нарязаните надребно лук и ябълка. Щом лукът се зачерви, се налива ябълковата ракия. Подправя се с наситнени магданоз, риган, розмарин и мащерка.
3
Мус от пилешки дробчета 3Сместа се пюрира заедно с дробчетата. Овкусява се с черен пипер и сол и се претрива през цедка.
4
Мус от пилешки дробчета 4Сметаната се разбива на сняг и се добавя към пюрираните дробчета заедно с останалото масло, олиото от трюфели и черния пипер. Разбърква се.
5
Мус от пилешки дробчета 5Мусът се сервира върху канапе от препечени филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта