Мус от сирене с мед и сусам

Дата: 09.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г саламурено сирене смес (краве, овче)
160 г пудра захар (+ 1 с. л.)
300 мл животинска сметана
олио за намазване
за сиропа:
150 г мед
1 ч. л. сусам
1/4 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от сирене с мед и сусамСиренето се накисва във вода за едно денонощие, за да се обезсоли. След това се оставя да се отцеди много добре за 1 денонощие.
2
Мус от сирене с мед и сусам 2Сиренето се смила в блендер, заедно със захарта, докато се получи крем. Наливат се 100 мл от сметаната и пак се разбива.
3
Мус от сирене с мед и сусам 3Останалата сметана се разбива с 1 с. л. пудра захар и се добавя към сиренето. Разбърква се внимателно.
4
Мус от сирене с мед и сусам 4Осем формички за крем брюле се намазват с олио и се покриват с фолио за свежо съхранение, за да се извади след това по-лесно десерта.
5
Мус от сирене с мед и сусам 5Сместа се разпределя във формите и се прибира в хладилник за едно денонощие.
6
Мус от сирене с мед и сусам 6Медът се разбърква с канелата, 20–30 мл вода и се загрява за кратко на умерен огън. Дърпа се от котлона и се охлажда.
7
Мус от сирене с мед и сусам 7Мусът се сервира с медения сос. Поръсва се със запечен на сух тиган сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта