Нахутени палачинки с ябълки и стафиди

Дата: 14.03.2013
Източник: Бон Апети
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
2 яйца (размер L)
3 с. л. брашно
50 мл прясно мляко
60 г краве масло
15 г жива мая
1/2 ч. л. захар
1 щипка сол
1 щипка брашно за поръсване
за гарниране:
1 ябълка
50 г стафиди
4 с. л. мед
1 с. л. краве масло
1 щипка канела
мед за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди
Нахутът се отцежда от водата и се пюрира.  Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта и щипка брашно.

 


2
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 2
Млякото се загрява заедно с 20 г от маслото в микровълнова фурна, колкото да се разтопи маслото.

 


3
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 3
В купата се смесват нахутът, яйцата, маята, налива се и млякото с маслото. Поръсват се брашното и солта. Покрива се и се оставя на стайна температура да втаса за поне 40 минути, докато се образуват големи шупли в тестото.

 


4
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 4
В тиган се сгорещява малко от останалото масло. Изпичат се малки, дебели палачинки, като преди всяка отново се добавя масло.

 


5
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 5
В касерола се разтопява маслото за гарнирането, прибавя се настърганата ябълка, леко се запържва и се овкусява с канелата. Прибавят се стафидите и медът.

 


6
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 6
Палачинките се поднасят с ябълките и още малко мед.


 




Съвет: От тези продукти излизат 6 палачинки, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
с тази гарнитура....просто няма равни :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта