Немски сладкиш с извара

Дата: 30.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
10 г желатин
50 г пудра захар
100 г сладко от боровинки
200 г извара
50 мл лимонов сок
100 мл портокалов сок
400 мл течна сметана
1 пакетче ванилия
1 яйце
50 мл прясно мляко
3 г амонячна сода
150 г маргарин
150 г пудра захар за тестото
резени портокал за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Немски сладкиш с извараБрашното се пресява, смесва се с пудрата захар и в средата му се оформя кладенче. В него се слагат маргаринът, содата и ванилията, налива се млякото и накрая – разбитото яйце. Замесва се тесто.
2
Немски сладкиш с извара 2Тестото се разточва върху набрашнен плот на платка с дебелина 1/2 см. Изрязва се правоъгълник и се поставя в дълбока форма за печене. Пече се около 12 минути при температура на фурната 180-200 градуса.
3
Немски сладкиш с извара 3Желатинът се слага в лимоновия сок и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Портокаловият сок се смесва с пудрата захар, добавя се разбитата на твърд сняг сметана, разбърква се добре и се добавя разтвореният желатин.
4
Немски сладкиш с извара 4Кремът се нанася върху изпечената и охладена линцерова платка. Заглажда се и се оставя да стегне на студено за около 1 час.
5
Немски сладкиш с извара 5Стегналият сладкиш се покрива със сладко от боровинки, украсява се с резени портокал, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
изварата със сметаната ли се рабива?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


351 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта