Никулденски шаран

Дата: 01.03.2016
Източник: Margarita Milenova
ТИТЛА: Чирак
Никулденски шаранНикулденски шаранНикулденски шаранНикулденски шаран
 
Необходими продукти:
1 шаран
1 ч. ч. ориз
1 глава лук
3 ч. ч. вода
200 г гъби
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
2 лимона
2 с. л. зехтин (за намазване на фолиото)
 

Начин на приготвяне:
1
Шаранът се изчиства, измива се и се подправя със сол и черен пипер.
2
За плънката в дълбок тиган се запържват гъбите с мазнината, добавя се лукът и щом омекне, се слага и оризът. Когато оризът стане прозрачен, наливаме водата и готвим до полуготовност.
3
Шаранът се пълни със сместа, зашива се и отгоре се редят резените лимони.
4
Завива се в алуминиево фолио (предварително намазано със зехтин) и се пече около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, като през последните 10 минути отвиваме рибата, за да хване коричка.

Бон Апети!


Съвет:
Аз понякога заменям главата лук с 1 стрък праз и ястието придобива различен вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта