Обезжилване на филе

Дата: 09.10.2009
Източник: Бон Апети
Обезжилване на филе
 
Необходими продукти:
300 – 400 г свинско филе или телешко 

Начин на приготвяне:
1
Обезжилване на филеФилето се хваща откъм по-дебелата му част. Ножът се прокарва плътно под жилата, като се движи от дебелия към тънкия край. Ако сте улучили правилното място, се усеща колко лесно се отделя жилата от месото.
2
Обезжилване на филе 2Желателно е ножът да се движи с леко повдигнато към жилата острие и да се отсече възможно най-широка част. Така се избягват излишни прорези и разкъсвания на месото.
3
Обезжилване на филе 3Хубаво е да си помагате, като с ръка държите жилата и едновременно с това опъвате отделения край. Така, след като филето е готово, можете да го напълните с различни плънки – пушени деликатеси, плодове, гъши дроб и др. четвърто. (Пълненето става или с помощта на дръжката на тънка дървена бъркалка, или с пръсти.)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта