Охлювчета с кашкавал, шпеков салам и кисели краставички

Дата: 12.10.2015
Източник: Кокона
ТИТЛА: Чирак
Охлювчета с кашкавал, шпеков салам и кисели краставичкиОхлювчета с кашкавал, шпеков салам и кисели краставичкиОхлювчета с кашкавал, шпеков салам и кисели краставичкиОхлювчета с кашкавал, шпеков салам и кисели краставичкиОхлювчета с кашкавал, шпеков салам и кисели краставички
 
Необходими продукти:
за тестото:
4 белтъка
100 мл вода
100 мл прясно мляко
50 мл олио (+ за намазване на тавата)
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
550 г брашно
20 г прясна мая
за плънката:
100 г шпеков салам
1 малко бурканче лютеница
100 г кашкавал
4-5 кисели краставички
сусам за поръсване (по желание)
жълтък за намазване (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Разтваряме маята в леко затоплената вода, смесена с прясното мляко. Добавяме захарта, солта и 3-4 с. л. (с връх) брашно. Разбъркваме, докато се получи каша и оставяме да втаса.
2
В купа пресяваме останалото брашно, добавяме белтъците, олиото и втасалата мая и замесваме меко тесто. Оставяме го в купа, покрито с кърпа, да втаса на топло.
3
Нарязваме шпековия салам, кашкавала и краставичките на кубчета и ги смесваме с лютеницата.
4
Разточваме втасалото тесто на правоъгълник, разпределяме сместа в единия край и навиваме на руло. Нарязваме рулото на 12 „охлювчета“ и ги подреждаме в тава намазана с олио, на разстояние едно от друго. По желание ги намазваме с жълтък и ги поръсваме със сусам.
5
Слагаме тавата в студена фурна. Загряваме на 220 градуса и печем около 25 минути или докато „охлювчетата“ се запекат. Проверяват се, дали са готови с клечка за зъби, забодена в тестото. Ако клечката излезе суха, значи вече са изпечени. При необходимост може да се покрият с лист алуминиево фолио, за да не прегорят.


Съвети:
Аз не съм оставяла охлювчетата да втасат, преди да ги изпека - след като ги навих, направо ги сложих в студена фурна и ги изпекох. Станаха много мекички и вкусни.

Препоръчително е да се консумират, докато са топли - тогава са най-вкусни.

За тестото може да използвате и само вода (200 мл), както и да сложите2 цели яйца, но само с белтъци, тестото става много пухкаво.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


277 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта