Отворен пай с кайма

Дата: 30.03.2012
Източник: Бон Апети
Отворен пай с кайма
 
Необходими продукти:
за тестото :
1 ч. ч. бяло брашно
1/4 ч. ч. царевично брашно
125 г краве масло (студено)
1/2 ч. л. сол
1 с. л. захар
1/2 ч. л. лют червен пипер (на люспи, без семки)
1 с. л. сух магданоз
1/3 ч. ч. вода
за плънката:
500 г телешка кайма
3 връзки пресен лук
100 г печурки
200 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. сос „Уорчестър”
1 с. л. чубрица
5 с. л. олио
150 г пушен бекон на резени
150 г пушен кашкавал
1 яйце за намазване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Отворен пай с кайма
Всички продукти за тестото, без водата, се смесват в блендер. Разбива се докато се получат трохи. Налива се студената вода и отново се разбива, до хомогенизиране. Тестото се увива във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне за 30 минути.

 


2
Отворен пай с кайма 2
Гъбите се обелват, нарязват се наситно и се запържват в 2 с. л. от олиото, предварително сгорещено. Когато са готови се изваждат от съда.

 


3
Отворен пай с кайма 3
В същия тиган се налива останалото олио и се запържва каймата на силен огън, докато стане на трохи. Прибавя се сос „Уорчестър”,  доматите, чубрицата, сол и пипер на вкус. Ако доматите са гъсти, се наливат около 100 мл вода. Оставя се на котлона докато се образува гъст сос. Оставя се да се охлади.

 


4
Отворен пай с кайма 4
Тестото се разточва на голям кръг с дебелина 0,5 см, прехвърля се в тава, на дъното, на която се слага хартия за печене. (Ако тавата е с незалепващо покритие, това не се налага). Отгоре се разпределя 1/2 от наситнения пресен лук, цялата плънката с кайма, отгоре сотираните гъби, върху тях останалия пресен лук и нарязания на парчета пушен кашкавал.

 


5
Отворен пай с кайма 5
Краищата на тестото се завиват навътре към плънката, така че да се образува кръг. Отворената част на пая се покрива с резените бекон. Тестото се намазва с разбито яйце.

 


6
Отворен пай с кайма 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути.

 


 


Съвет: Подходящо е червено вино "Кианти" от Тоскана– не тежко тяло, приятна свежест, плодов вкус – червени плодове, приятна пеперливост.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


432 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта