Овчарски гювеч

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Овчарски гювеч
 
Необходими продукти:
200 г сирене
1/2 връзка магданоз
1/2 кофичка кисело мляко
1 с. л. брашно
4 яйца
1 щипка захар
1 щипка сол
10 с. л. олио
2-3 домата
2-3 чушки
2-3 глави лук
1 ч. л. мащерка (3-4 стръка прясна мащерка)
 

Начин на приготвяне:
1
Овчарски гювечЛукът се нарязва наситно и се запържва в олиото на силен огън.
2
Овчарски гювеч 2Чушките се нарязват на колелца и се слагат при запържения лук.
3
Овчарски гювеч 3Добавят се нарязаните на кубчета домати и се запържват около 10 минути.
4
Овчарски гювеч 4Поръсва се със сол и захар и се разбърква.
5
Овчарски гювеч 5Яйцата се разбиват в отделен съд и се поръсват с брашното.
6
Овчарски гювеч 6Магданозът и мащерката се пасират с киселото мляко и получената смес се излива при яйцата с брашното.
7
Овчарски гювеч 7Запържените зеленчуци се прехвърлят в гювече.
8
Овчарски гювеч 8Отгоре се натрошава сирене, полива се със заливката и се запича във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта