Палачинки от пащърнак с веяна скумрия

Дата: 13.01.2004
Източник: Бон Апети
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия
 
Необходими продукти:
1 яйце
1/2 глава червен лук
1 кисела краставичка
200 г заквасена сметана
1 веяна скумрия
масло за намазване
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. брашно
1/2 глава червен лук
1 картоф
4 корена пащърнак
бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Палачинки от пащърнак с веяна скумрияКорените пащърнак и картофът се почистват, настъргват се заедно с 1/4 от главата лук и се поставят в ситна цедка или гевгир. Посоляват се и се оставят да се изцедят за 10–15 минути.
2
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 2В отделна купа се смесват разбитото яйце с брашното и бакпулвера и се разбъркват с изцедилите се пащърнак, картоф и лук.
3
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 3Дъното на тигана леко се намаслява, с лъжица се поставя от тестото и му се придава кръгла форма. Изпичат се малки палачинки.
4
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 4Скумрията за плънката се обезкостява и част от нея се запазва за декорация. Останалото количество се нарязва на кубчета заедно с киселата краставичка. Лукът се реже наситно и всичко се смесва със сметаната.
5
Палачинки от пащърнак с веяна скумрия 5Палачинките се сервират топли, като към всяка от тях се предлага от приготвената плънка и се гарнират с резени веяна скумрия.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта