Палачинкова торта

Дата: 27.02.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Палачинкова торта
 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бял шоколад
40 г масло
100 г корнфлейкс
за палачинките:
450 мл прясно мляко
4 яйца
1 щипка сол
180 г брашно
1 ванилия
за сладкарския крем:
150 мл студено прясно мляко
10 г желатин
2 ванилии
750 мл прясно мляко
350 г захар
6 жълтъка
4 с. л. брашно

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова тортаПродуктите са съобразени с форма за торта имаща диаметър 23 см. В подходящ съд смесете продуктите за палачинки, за да получите палачинковото кремообразно тесто.
2
Палачинкова торта 2После изпържете палачинките в тиган, който има същата големина, каквато е и големината на формата за тортата.
3
Палачинкова торта 3Разтопете шоколада на водна баня.
4
Палачинкова торта 4Щом сте готови добавете маслото и ги смесете. Добавете корнфлейкса и разбъркайте всичко. Постелете хартия за печене на дъното на формата за торта. Изсипете сместа за основата и я притиснете хубаво за да се уплътни.
5
Палачинкова торта 5За сладкарския крем накиснете желатина (1 пакетче - 10 грама) в 50 мл. студена (не ледена) вода. След 10-тина минути той ще набъбне и ще заприлича на грис-халва. Оставете го настрана за сега. В тенджерка загрейте 750 мл прясно мляко, заедно с двете ванилии и половината захар (около 175 г). В купа разбийте шестте жълтъка с останалата захар (около 175 г), 4 с. л. брашно и 150 мл студено мляко. Щом млякото заври го изсипете при жълтъците и разбъркайте. След това върнете сместа на котлона за да поври 3-4 минути. Бъркайте. Щом свалите крема от котлона го оставете да се поохлади. После добавете накиснатият желатин и разбъркайте, докато се разтопи в крема. Оставете крема да изстине. За да се получи ефектът с желатина – температурата на крема трябва да е умерена – нито да е горещ – нито да е хладък. Сглобете тортата като намажете с пласт крем върху основата. Върху него поставете една палачинка. Върху палачинката нанесете от крема и покрийте с друга палачинка.
6
Палачинкова торта 6Продължете реденето, докато сложите последната палачинка най-отгоре.
7
Палачинкова торта 7Сложете тортата в хладилник поне за 2 часа, за да стегне крема. Опитът показва отличен резултат, ако престои през нощта в хладилника. За да не изсъхва кремът, покрийте тортата с фолио за свежо съхранение. Сервирайте я поръсена с пудра захар отгоре и някакъв червен плод за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
нашата украса беше с банани и сладко от смокини-много вкусна стана
4.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2014
Палачинките трябва да са около 15-20 броя!
3.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Точната бройка зависи от диаметъра на тигана, от дебелината на палачинката и от количеството крем което имате за намазване между слоевете. За това правя в повече... а тези които ми останат, домашните ги \"унищожават\"...
2.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2014
Имам един въпрос:Колко палачинки на брой трябва да се получат?
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
Страхотна идея.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта