Пълнена есетра

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2008
Пълнена есетра
 
Необходими продукти:
4-5 стръка копър
1 есетра (5 кг)
300 г филе от шаран
300 г филе от сом
2 глави лук
1 морков
3 чушки
1 домат
сок от 1/2 лимон
1 с. л. сос песто
1 ч. л. сух девесил
1 ч. л. мащерка
4-5 стръка пресен лук
5 скилидки чесън
4-5 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пълнена есетра
Морковът и доматите се нарязват на кубчета, а главите лук – наедро.
2
Пълнена есетра 2
Лукът се задушава в загрят зехтин и се смесва с моркова.
3
Пълнена есетра 3
Добавят се нарязаните на жулиени чушки и филета от сом и от шаран.
4
Пълнена есетра 4
Слагат се нарязаните на филийки скилидки чесън.
5
Пълнена есетра 5
Подправя се с лимонов сок, девесил, песто, мащерка и копър и се разбърква.
6
Пълнена есетра 6
Прибавят се кубчетата домати и нарязаният надребно пресен лук.
7
Пълнена есетра 7

Есетрата се посолява отвътре и отвън и се пълни с получената плънка, след което се изпича 45 минути на 180 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: