Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф

Дата: 05.10.2004
Източник: Бон Апети
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф
 
Необходими продукти:
300 г телешка кайма
1-2 с. л. олио
1 глава лук
30 г масло
50 г бадемови ядки
200 г дългозърнест ориз
магданоз за поръсване
кубче говежди бульон
3-4 с. л. олио
1 щипка кимион
1 шепа стафиди
2 скилидки чесън
1 голяма глава лук за ориза
1 домат
2 кисели краставички
8-10 печени чушки
1 кубче пилешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилафЛукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио за 3-4 минути. Добавя се нарязаният на филийки чесън.
2
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф 2Киселите краставички се нарязват и се поставят в тигана.
3
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф 3Прибавя се каймата и се мачка, докато стане на трохи. Поставят се стритият бульон, стафидите и кимионът.
4
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф 4Доматът се нарязва надребно и се изсипва при останалите продукти. Налива се половин чаена чаша гореща вода. Ястието се оставя да къкри, докато водата се изпари.
5
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф 5Лукът за ориза се нарязва наситно и се запържва в предварително загретите масло и олио за 3-4 минути. Добавя се оризът и се пържи 2-3 минути, докато стане стъклен. Поставят се нарязаните бадеми. Налива се 500 мл вода, стрива се бульонът. Къкри на много тих огън, докато оризът поеме течността.
6
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф 6В разполовените печени чушки се поставя по малко от плънката и се завиват.
7
Пълнени чушки с телешко върху бадемов пилаф 7Част от ориза се оформя като венец, в средата се поставят чушките, поръсва се с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта