Пълнени калмари на грил тиган

Дата: 09.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. туби от калмари
160 г сирене (смес)
100 г булгур (без варене)
30 г каперси
30 мл зехтин
1 яйце
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за соса:
40 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сух риган
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари на грил тиганКалмарите се почистват, измиват се и се подсушават.
2
Пълнени калмари на грил тиган 2Булгурът се залива с 200 мл гореща вода, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
3
Пълнени калмари на грил тиган 3Пресният лук, каперсите и магданозът се наситняват, а чесънът се намачква на паста с малко сол.
4
Пълнени калмари на грил тиган 4В купа се смесват булгурът, натрошеното сирене, магданозът, пресният лук, чесновата паста, каперсите и яйцето. Ако има нужда, се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пълнени калмари на грил тиган 5Калмарите се пълнят със сместа. Отворите им се затварят с клечки, за да не излезе плънката.
6
Пълнени калмари на грил тиган 6Намазват се със зехтин и се пекат в сгорещен грил тиган по 3–4 минути от всяка страна.
7
Пълнени калмари на грил тиган 7Чесънът за соса се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се лимоновият сок, риганът и сол на вкус.
8
Пълнени калмари на грил тиган 8Калмарите се нарязват и се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта